Atletiek

Hardlopen

Roparun 100%running Winterswijk vertrekt vanaf Archeus

Vrijdag 18 mei zal het Winterswijkse Roparunteam vertrekken bij Archeus. Voor de derde keer zal dit team van Hamburg naar Rotterdam hardlopen met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de palliatieve zorg bij kanker.

De Roparun is een estafetteloop van ± 580km (Hamburg) naar Rotterdam waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor mensen met kanker. Het is een avontuur voor het leven met het motto “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Team 100%running Winterswijk heeft in de afgelopen twee jaar bijna € 45.000 euro bij elkaar gelopen. Hospice de Lelie, SKB Wenskoffers en Hof van Karois  hebben namens Roparun flinke bijdrages mogen ontvangen en dit jaar zal er in samenwerking met het SKB wederom een lokaal doel rond kanker een bijdrage ontvangen.

Het Winterswijkse team bestaat uit 25 leden, van wie 8 hardlopers, 2 fysiotherapeuten, 4 chauffeurs, 6 fietsers, 2 koks en 3 logistieke ondersteuners. Op zaterdagochtend is de start in Hamburg en zonder te stoppen zal het team zich in ongeveer 54 uur naar Rotterdam begeven. De hardlopers lopen elk ongeveer 70km en de fietsers zullen ongeveer 250km fietsen. Vanuit Hamburg starten ongeveer 100 teams en vanuit Parijs ongeveer 250 teams.

Het team heeft Archeus gevraagd het vertrek bij de Hunenbulten te laten plaatsvinden, vanwege het feit dat een aantal deelnemers lid is van Archeus en er niets mooier is dan in dat geval te mogen vertrekken vanaf het eigen complex. Voorzitter Anita Boschman twijfelde geen moment  en zegde het toe.

Vrijdag 18 mei om 12.00 uur zal het team vertrekken en donderdagavond 17 mei zal het team het materiaal gaan inpakken en klaarzetten. Een complete HSF-vrachtwagen omgebouwd naar rijdend hotel met stapelbedden en keuken, drie personenbusjes, speciaal geprepareerde fietsen; eten en drinken voor vier dagen zal allemaal worden ingepakt, zodat het de deelnemers aan niets ontbreekt en de prestatie optimaal kan worden geleverd. Desondanks leert de ervaring dat vier uur slaap in drie dagen veel vraagt, en het lichaam en geest bijzonder op de proef worden gesteld. Dat valt echter in het niet bij wat mensen met kanker moet meemaken.

Mocht u het team willen uitzwaaien, dan bent u bijzonder welkom bij het vertrek en mocht u willen bijdragen aan de opbrengst voor het goede doel, dan kunt u zich altijd melden per tel 06 51093205 of per email rj.vandiest@hotmail.com.