Atletiek

Hardlopen

Parcoursrecord sneuvelt bij RunVisionloop

runvisionloop-2016-start1WINTERSWIJK – Lars Duistermaat is erin geslaagd het parcoursrecord op de RunVisionloop uit de boeken te schrijven. De atleet van AV Archeus liet zondag 33.41 klokken op de 10 km, waarmee hij ruim een halve minuut sneller was dan zijn clubgenoot Gerben Schreurs vorig jaar. Bij de dames waren het de zussen Sandra en Sylvia Wassink die de snelste tijd lieten noteren. Op de 15 km werden vijf van de zes podiumplaatsen in beslag genomen door lopers uit de Duitse grensstreek. Jonathan Kolks uit Bocholt won bij de heren, Chantal Hendriksen uit Nieuw Wehl bij de dames.

rvloop-2016-finishVoor Lars Duistermaat was de overwinning vooral een geslaagde test in zijn voorbereiding op de marathon van Rotterdam, waar hij met zijn  richttijd van 2.45 ook snelheid moet maken. “Ik kon mooi een strak tempo houden, samen met Jonathan Kolks die de 15 km liep. Dat resulteerde in een mooie tijd. Geen persoonlijk record, maar daar ging ik vandaag ook niet voor”. De 19-jarige Kolks, van LAZ Rhede, is een talentvolle atleet uit Bocholt, die bij de nationale top van Duitsland onder de 23 jaar mee kan op de middenafstanden. Hij zegevierde op de 15 km,  voor stadsgenoot Stefan Ritte, inmiddels ook een vertrouwde verschijning in de Achterhoek. Bij de dames was de winst voor Chantal Hendriksen uit Nieuw Wehl een mooie verrassing, aangezien het haar debuut op de 15 km was.

Op de 5 km heerste survival Dinant Huurneman uit Meddo, voor Thomas Konings uit Groenlo, beiden van Archeus. Connor Kluivers van de Voshaar uit Eibergen, de jongste telg uit het bekende survivalgeslacht, werd derde. Rianne Aarnink-Klein Brinke van AC Tion Enschede bekroonde een bezoekje aan haar geboorteplaats met een overwinning bij de dames, voor Chantal Oortgiese en Kimley Sanders.

Foto’s:

Runvisionloop

Uitslagen

800 m

Jongens

 1. Sven Meinen AVA ‘70 3.00
 2. Duke Pepelinkhausen Doetinchem 3.17
 3. Finn Lampio Lichtenvoorde 3.17

Meisjes

 1. Anne Aalbers Zevenaar 3.34
 2. Nina Somers Archeus 3.38
 3. Reesa Bot Winterswijk 3.39

1500 m

Jongens

 1. Ezra Somers Archeus 5.43
 2. Douwe Bentsink Archeus 5.46
 3. Twan Meinen Lintelo 5.48

Meisjes

 1. Maren de Koning Archeus 6.21
 2. Dewi Nijrolder Archeus 6.51
 3. Nynke van Dam Archeus 6.51

 

 

5 km

Heren

 1. Dinant Huurneman Archeus
 2. Thomas Konings Archeus
 3. Connor Kluivers De Voshaar

Dames

 1. Rianne Aarnink AC Tion
 2. Chantal Oortgiese Archeus
 3. Kimley Sanders Silvolde

10 km

Heren

 1. Lars Duistermaat Archeus
 2. Tom Baak Archeus
 3. Robert Leussenkamp ASV

Dames

 1. Sandra Wassink Archeus
 2. Sylvia Wassink Winterswijk
 3. Ilona Grevers Archeus

 

15 km

Heren

 1. Jonathan Kolks LAZ Rhede (Bocholt)
 2. Stefan Ritte Bocholt
 3. Simon Janzen Borken

Dames

 1. Chantal Hendriksen, Nieuw Wehl
 2. Alexa Huck Ahaus
 3. Petra ten Haken Borken

Volledig overzicht met uitslagen vindt u op uitslagen.nl