Atletiek

Hardlopen

Openingswedstrijd onder stralend lentezonnetje

Voor de meeste  Archeus-atleten is de kop er weer af voor dit baanseizoen. Onder een heerlijk lentezonnetje waren op zaterdag 31 maart eerst de pupillen aan de beurt op de onderdelen sprint, balgooien, verspringen en meters maken. Prachtig om de speelsheid en ook prestaties van deze jongste Archeus-atleetjes te zien.

Mede dankzij het ruime aanbod van helpende ouders bij het jureren verliep de wedstrijd vlekkeloos. Daarna waren de junioren, senioren en masters aan de beurt; in de middag werd een scala aan onderdelen afgewikkeld.
Vele pr’s werden behaald, en zelfs een aantal club- en baanrecords werden verbeterd.

Vooral het minder courante hinkstapspringen en 300 en 400 m horden leidde natuurlijk tot veel pr’s. Bij de horden wisten de deelnemers achteraf (weer) hoe het voelt om op zo’n 400 m ook nog onderweg even 10 hordes te moeten nemen. Voor de één bleek het een paar hordes te veel, de ander werd verslagen door zijn eigen dochter.

De middag werd afgesloten met een goed bezette 1500 m, waarbij ook weer menig pr sneuvelde. Prima start van het baanseizoen dus, en namens de organisatie dank aan alle juryleden, secretariaat, hulpouders, mede-organisatoren en kantinemedewerkers! Met een extra complimentje voor de kantine, voor de ruime keus aan nieuwe, lekkere en gezonde snacks.

Alle resultaten zijn te vinden onder https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/21812/
Club- en baanrecords staan hier: https://www.av-archeus.nl/over-archeus/clubrecords/ en https://www.av-archeus.nl/baanrecords-dames/