Atletiek

Hardlopen

Op cursus bij bekende coach Van de Goolberg

De cursisten met vooraan links krachttrainer Ronald de Rooy en rechts cursusleider Toine van de Goolberg

De cursisten met vooraan links krachttrainer Ronald de Rooy en rechts cursusleider Toine van de Goolberg

WINTERSWIJK – Hij is niet de minste in de sportwereld, conditie- en hersteltrainer Toine van de Goolberg. De man die o.a. als fysiek trainer de selecties van Feyenoord en NEC onder handen nam. Toine werkte onder Gullit, Koeman, Van Marwijk en Been bij Feyenoord, de club waarvan hij bij zijn afscheid een tribunekaart voor het leven kreeg. De afgelopen periode gaf hij krachttraining-cursus bij atletiekvereniging Archeus. Zaterdag 18 februari was de afsluitende cursusdag, waarna Archeus vijftien trainers rijker is, die ook krachttraining aan de leden mogen geven.

Voormalig topatleet Van de Goolberg is zelf meerdere malen Nederlands kampioen geweest op de 400 meter. Na zijn atletiekloopbaan ontplooide hij zich als een zeer gewild expert op gebied van coaching in de sport, in de breedste zin. Samen met zijn zoon Evert geeft Toine o.a. cursussen en workshops.
Archeus prees zich zeer gelukkig dat Toine bereid was om drie zaterdagen naar Winterswijk te komen om de atletiektrainers van Archeus tot goede krachttrainers op te leiden. Toine: “Krachttraining is de transfer naar de sport, in dit geval de atletiek; lopen, springen en werpen.” Toine was zeer tevreden over de inzet en kwaliteit die de vijftien Archeustrainers tentoonspreidden.

Over de accommodatie van Archeus melde hij: “Ik heb natuurlijk veel atletiekaccommodaties gezien, maar deze is echt geweldig. En dat krachthonk, fantastisch, daar zijn mensen met een hart voor de sport bij betrokken geweest”.