Atletiek

Hardlopen

Obbink KWF Run voert door mooi buitengebied

Nieuw: ook met halve marathon

Op zondag 17 juni houdt atletiekvereniging Archeus haar traditionele voorjaarsloop, met dit jaar een nieuwe sponsor en een extra afstand, de halve marathon. De voorjaarsloop, voorheen bekend als de Runvisionloop en daarvoor de Engelse Mijlenloop, is nu omgedoopt tot de Obbink KWF Run en voert door het mooie buitengebied van Winterswijk.

Liepen de deelnemers in voorgaande edities nog één ronde (5 km), dan wel twee (10 km) of drie (15 km) rondes, ditmaal is er een ‘eigen’ parcours voor de 5 km en een afzonderlijke route voor de langere afstanden, die door de 10 km-lopers eenmaal wordt afgelegd en door de lopers op de halve marathon (21,1 km) tweemaal, met voor de laatste afstand een extra lus op het einde. Start en finish bevinden zich op de thuisbasis van Archeus, sportcomplex De Hunenbulten aan de Vredenseweg 134b te Winterswijk.  De prestatielopen over de diverse afstanden zijn geschikt voor zowel trimmers als wedstrijdlopers.

Chip
Er wordt gebruik gemaakt van elektronische tijdswaarneming waardoor van iedere deelnemer de nettotijd in de uitslag komt te staan. Voor het eerst wordt Race Result toegepast, waarbij de chip is geïntegreerd in het startnummer, zodat de deenemers geen gedoe hebben met het bevestigen en verwijderen van een chip op de schoen.

Kidsrun als sponsorloop en gratis shirt bij donatie € 2,50

Deelnemers ontvangen bij donatie van minimaal € 2,50 (bovenop het inschrijfgeld) een gratis hardloopshirt. De donatie komt volledig ten goede aan het KWF.

De Kidsrun zal volledig op en rond sportaccommodatie De Hunenbulten plaatsvinden. Bij deze Kidsrun kunnen de jeugdige lopers zich ook laten sponsoren door familie en vrienden en zo geld inzamelen voor het KWF.  Bij inlevering van het ingevulde sponsorformulier (en de opbrengst) op 17 juni bij de aanwezige stand van het KWF ontvangt de loper een attentie. Het sponsorformulier komt half mei op de site www.av-archeus.nl beschikbaar.

De starttijden zijn als volgt:

9.00 uur    1 km Kidsrun (t/m 11 jaar)

9.30 uur     2,5 km Kidsrun (t/m 15 jaar)

10.00 uur   5 km, 10 km en 21,1 km prestatieloop

Voorinschrijven voor de Obbink KWF Run  kan via https://inschrijven.nl/formulier?id=2018061719450

De voorinschrijving is open tot en met 15 juni en hierna kan inschrijven nog tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd in de kantine.