Atletiek

Hardlopen

Nine rent recordbedrag voor KWF bij elkaar

Nine Kwerreveld (8) mag trots op zichzelf zijn. Ze pakte bij de Obbink KWF Run afgelopen donderdag de zege en tegelijk bezorgde ze ook het goede doel een heel mooie winst. Voor een shirt als cadeau was een donatie van 2,50 euro aan het KWF voldoende, maar de Archeus-pupil rende maar liefst 39 euro bij elkaar. Ze was namelijk eerst de eigen buurt aan de Morgenzonweg afgelopen voor een sponsorbijdrage. Zo bracht ze voor het KWF het hoogste bedrag van iedereen binnen. “Oh, wat veel, zeiden ze, toen ik het geld gaf”, glundert Nine.
Nine is nu ruim twee jaar lid van Archeus en zat eerder op gym. Maar toen ze de Olympische Spelen van Rio zag, raakte ze helemaal in de ban van de atletiek. “Hardlopen vind ik leuk, maar ook verspringen en bandwerpen”, zegt de leerling van groep 5 van de Stegemanschool.
Ze maakte kennis met de vereniging op een open dag en was direct verkocht. Vervolgens kreeg ze ook een paar vriendinnetjes zover dat ze bij Archeus kwamen.
Nine kan niet alleen hard, maar ook lang rennen, want op de Obbink KWF Run liep ze de twee kilometer en won ze die ook nog eens met een ruime voorsprong.  Ze is trots op haar medaille, maar misschien nog meer op het mooie shirt dat ze kreeg voor haar bijdrage.