Atletiek

Hardlopen

Nieuwe fitnesstoestellen Archeus dankzij gulle gift ‘t Joosthuis

De sporters van Archeus kunnen binnenkort weer volwaardig aan krachttraining doen dankzij een gulle gift van Stichting ‘t Joosthuis. Woensdagavond 17 april reikten bestuursleden van de uit voetbalvereniging Vosseveld voortgekomen stichting een cheque van 5.000 euro uit aan Stichting Hunenbulten Sport (SHS), de beheerder van de Archeus-accommodatie.

Met de bijdrage van ‘t Joosthuis kan Archeus een fiks deel van de inmiddels versleten toestellen in het krachthonk gaan vervangen. De fitnessapparatuur van de vereniging is al sinds de nieuwbouw in 2015 in gebruik, maar bestond destijds al uit gebruikte toestellen. “We zijn daarom heel blij met deze bijdrage”, zegt SHS-voorzitter Berto ten Brinke, “want krachttraining is een essentieel onderdeel bij het beoefenen van allerlei atletiekonderdelen.”

Met het geld zullen een crosstrainer, een hometrainer, een fitnessracer, medicijnballen en diverse kleinere materialen worden aangeschaft. Voor een volledige vervanging van de versleten en defecte toestellen is de komende jaren nog zo’n 10.000 euro nodig, waarvoor SHS zelf nog naar middelen zal zoeken.

Voor Archeus betekent de bijdrage van ‘t Joosthuis inmiddels de derde gehonoreerde aanvraag. Eerder kreeg de atletiekclub al een bijdrage voor de aanschaf van een compact-runner en een ophangsysteem voor framerunners, beide voor aangepast sporten.

Volgens bestuurslid André Onnink van ‘t Joosthuis is de aanvraag voor de fitnesstoestellen toegekend, “omdat het een mooi project is ter ondersteuning van de sportbeoefening. Het stimuleren van sport en bewegen past bij de maatschappelijke doelstelling van ons fonds. We gaan altijd uit van een eigen bijdrage en zelfwerkzaamheid van de verenigingen en stichtingen die bij ons een aanvraag doen. Dit project sprak ons dus goed aan.“

Foto: Berto ten Brinke (l.) van Stichting Hunenbulten Sport krijgt de cheque van Henk Schipper (m.) en André Onnink (r.) van Stichting ‘t Joosthuis. Foto PR Archeus