Atletiek

Hardlopen

Marijke Esselink definitief naar EYOF in Georgië

HUNENBULTEN – Marijke Esselink gaat definitief naar het European Youth Olympic Festival in Georgië. Marijke doet daar mee aan de 100 meter horden. Het onderdeel waar ze afgelopen zondag in Breda Nederlands Kampioen op werd bij de B-junioren.

Marijke liep zondag in de serie 14.32 en in de finale nog iets sneller; 14.23. Een filmpje van de finale van zondag staat hier. Marijke is (natuurlijk) “heel erg blij. Ik wil in Tblisi in ieder geval mijn persoonlijke record van 14.18 verbeteren.”

Woensdag 15 juli is er voor Marijke een kennismaking met alle andere sporters op Papendal. Er gaan in ieder geval 21 Nederlandse atleten mee. Marijke: “Ik ga ook voor het eerst vliegen, ook geweldig.”

Het European Youth Olympic Festival (EYOF) is van zondag 26 juli (alleen openingsceremonie) t/m zaterdag 1 augustus in de Georgische hoofdstad Tblisi. Alle dagen (maandag t/m zaterdag) is er een atletiekprogramma. Wanneer Marijke gaat lopen is echter nog onduidelijk.

Het is de 13e editie van het EYOF. In 1993 was het toernooi in het Brabantse Valkenswaard. De laatste editie, in 2013, was in Utrecht. Het toernooi, met echte Olympische tradities, heeft naast atletiek nog acht sporten. Dat zijn: turnen, handbal, volleybal, basketbal, zwemmen, wielrennen, judo en tennis. Er doen ongeveer 3800 deelnemers uit 50 Europese landen mee.  De Nederlandse equipe staat onder leiding van chef de mission oud- olympisch kampioen zwemmen Pieter van den Hoogenband.