Atletiek

Hardlopen

Marijke en Dinant gehuldigd

huldiging-dinant-marijke-191016-1Ze zijn inmiddels al bijna vaste gasten op de jaarlijkse huldiging van Winterswijkse sportkampioenen: Marijke Esselink en Dinant Huurneman. Beide Archeus-sporters waren er ook dinsdag 18 oktober weer bij toen ze door sportwethouder Wim Aalderink samen met 39 andere lokale sporters in het zonnetje werden gezet.

Het was de derde huldiging van plaatselijke sportkampioenen en Marijke was er ook voor de derde keer weer bij. En minstens zo opmerkelijk: ze had afgelopen jaar ook drie nationale titels veroverd: op de 60 meter horden indoor, de vijfkamp indoor en de zevenkamp outdoor. Niet voor niets dichtte Aalderink haar dan ook een mooie sporttoekomst toe. Ook voor Dinant – die voor de tweede achtereenvolgende keer bloemen in ontvangst mocht nemen – had Aalderink niets dan lof: “Survival is mentaal en fysiek enorm zwaar. Je moet sterk en lenig zijn en tegen alle weersomstandigheden kunnen, regen, vorst en storm”. De wethouder blikte met zichtbaar genoegen terug op Dinants huldiging van vorig jaar. “Toen won je het runners-upcircuit en zei je dat je dit jaar naar het Top Survival Circuit zou doorstromen. Waarop ik zei dat je dan maar als kampioen van dat circuit moest terugkomen. En dat is nog gebeurd ook”.

Na afloop van de ceremonie volgde voor de twee Meddose atleten nog een verrassing: een mini-huldiging door Archeus-voorzitter Harry Grevers. Hij reikte de twee nog cadeaubonnen uit voor hun aansprekende prestaties.