Atletiek

Hardlopen

Ludieke aanloop naar Unox-nieuwjaarsduik

Met een ludieke aanloop vanuit het Strandbad Winterswijk is vanochtend de eerste etappe van de 25e Unox-nieuwjaarsduik afgelegd. Burgemeester Joris Bengevoord toeterde de ongeveer dertig lopers even na 9.00 uur weg. De meesten durfden het aan om luchtig gekleed, enkelen zelfs in ouderwets zwemkostuum, zwembroek of bikini, de eerste 5 van de in totaal 226 km af te leggen richting het strand van Scheveningen.

De estafetteloop ging van start onder grote mediabelangstelling. SBS zendde de start uit in de ochtendshow van Hart van Nederland. In totaal 21 etappes lopen de komende dagen duizenden enthousiastelingen naar Scheveningen, waarbij op 140 plekken zelfs ook in het water wordt gedoken. Op 1 januari duiken dan 10.000 durfals het frisse Noordzeewater in.

De deelnemers aan de eerste etappe, van wie een groot deel lid van atletiekvereniging Archeus, hadden er duidelijk zin in. In een rustig tempo liepen ze samen eerst richting de ‘wonder’-ijsbaan van Winterswijk waar ze een rondje over het beton liepen. Langs het beeld van het nationaal kouderecord vervolgden ze hun weg over een landelijke route, om na een half uur te finishen bij Archeus. Daar nam een groep jeugdlopers van Archeus de ‘fakkelmuts’ over richting Lievelde. Bij Archeus stonden Unox en Archeus klaar om de verkleumde lopers te verwarmen met snert, rookworst en warme chocolade.