Atletiek

Hardlopen

Kramprun 2018

8 september was weer de jaarlijkse, zeer sterk bezette Kramprun, te Varsseveld. Een bescheiden aantal Archeus leden nam deel. Op de 2km waren Douwe Bentsink en Luke Hiddink van de partij.
Er werd door de topjunioren loeihard gelopen. Douwe liep in het sterke veld naar een 5de  plaats in 7.02. Luke werd 9de in 7.23. Winnaar werd de zeer sterke Michel Wellink van AVA’70 in 6.11. Onze jongens weten waar ze staan en er zal hard getraind gaan worden om het gat te dichten met de top 3 van de regio.

Op de 5km was slechts 1 Archeus lid die de 5km liep en dat was Hans Geerdink. Hij liep de 5km in 21.36.

Daarna was de Toprun. Eerst waren de dames aan de beurt. Daphne  de Koning had zich voor het eerst gekwalificeerd voor die race (de eerste Archeus atlete in de historie) die alleen gelopen wordt op uitnodiging en een bepaalde selectie tijd.  Na een moedig gelopen race werd ze 19de in een 21.26.  Zelf was ze niet tevreden, maar om in zo’n veld te debuteren en de lef hebben om er te lopen, maakt dat zij voor de toekomst alleen maar beter kan worden als atlete. Zulke races heb je in een loop carrière ook nodig om te groeien. Het nivo was ook belachelijk hoog. De winnares (Esther Chebet uit Oeganda) had 16.00 op de 5km. Op zo’n stratenparcours is dat een wereldtijd. En Daphne heeft de Archeus kleuren met veel bravoure verdedigd en Archeus mag trots zijn op zo’n atlete.

Daarna waren de mannen. Lars Duistermaat doet al een aantal jaren mee. Ook hier geldt een bepaalde selectietijd om überhaupt te mogen deelnemen. In het selecte veld liep ook de Nederlandse kampioen en medaillewinnaar Frank Futselaar. Frank won de race voor de 2de keer op rij in een tijd van 14.17. Voor dit parcours een nationale toptijd.

Lars kon door een opspelende achillespees niet meekomen in dit geweld en bleef met een 16.55 ver verwijderd van zijn toptijd. Hij heeft door een kramp in de kuit zelfs even stilgestaan tijdens de race. Jammer voor hem, de wetten van de sport zijn soms keihard.

Al met al was het fantastisch (mn voor onze 2 jongens junioren) om te zien hoe er écht hardgelopen wordt. Ook qua looptechniek, elke topper liep reactief en op de middenvoet. Techniek zaken waarop veel wordt getraind in de MILA groep. Wie weet, over een paar jaar lopen Douwe en Luke hier misschien ook. We hopen het maar.