• Datum: 30 maart 2019
    • 16 en 20 km : 8.00 - 12.00 uur
    • 26 en 31 km : 8.00 - 10.00 uur

Rode Kruis wandeltocht

Atletiekvereniging Archeus organiseert op 30 en 31 maart 2019 met veel plezier voor de tweede keer de Rode Kruis wandeltocht. Ook deze editie kunt u weer genieten van het prachtige coulisselandschap rondom Winterswijk. Alle routes gaan over verharde wegen, zandwegen, bospaden en vlak langs kronkelende beekjes.

Informatie deelnemers
Het gebouw is geopend van 7.30 tot 17.00 uur.
Inschrijven vanaf 7.45 uur.
Deelname: € 4,00 (onder voorbehoud van bijdragen aan derden).
Kinderen t/m 12 jaar wandelen gratis mee.
Honden zijn (aangelijnd) welkom, behalve op afstanden: 20, 26 en 31 km

Routes
De kortste route van 6 km is met name bedoeld voor gezinnen met kinderen. Via het terrein van de Winterswijkse Luchtvaart Club wordt gewandeld naar het Gossinkbos. Daarna loopt de route langs de Willinkbeek en vervolgens door het bos bij ’t Waliën. Van daaruit gaat de route via de Jachthuisweg weer terug naar het startpunt ; de Hunenbulten. In deze route zit geen rustpunt.

De andere afstanden volgen in het begin dezelfde route als de 6 km. Halverwege gaan de routes langs het Hilgelo, door het Bonninkbos en via het karkpad richting het eerste rustpunt. Daar kunt u genieten van de prachtige locatie. De catering is daar aanwezig met koffie, thee, fris, soep en belegde broodjes.

Vanaf dit rustpunt loopt de 12 km terug via een pad langs de Whemerbeek richting Ravenhorst. En dan via een mooie route langs het dorp terug naar het startpunt ; de Hunenbulten.

De wandelaars van de 16 km volgen een pad langs de Groenlose Slinge en gaan langs de andere zijde weer terug. De 20, 26 en 32 km steken de Groenlosweg over en volgen een pad door het Meddose Veen. Bij deze drie afstanden is een tweede rustpunt. De langste afstanden 26 en 32 km gaan ook nog over het Landgoed Mentink en daarna weer via het Rommelgebergte richting het eerste rustpunt.

Start en finish

Sportcomplex ‘De Hunenbulten’,
Vredenseweg 134b, Winterswijk.
Het terrein is voorzien van een parkeerplaats en fietsenstalling.

Meer informatie: wandeltocht@av-archeus.nl