Atletiek

Hardlopen

    Info evenement

  • Datum: 13 mei 2023
    • Aanvang
    • 9:00 - 10:00 uur

Nijntje beweegcursus voor kleuters

Vanaf zaterdag 13 mei starten Archeus samen met Penta Winterswijk met beweegdiploma lessen aan kleuters van 46 jaar. De lessen worden afwisselend gegeven op de baan en in de zaal. De eerste les vindt plaats in Gymzaal De Esch aan de Rusthuisstraat 30 te Winterswijk op zaterdag 13 mei van
9.00 uur tot 10.00 uur.

Penta en Archeus slaan de handen dus ineen met als doel een bijdrage te leveren aan een vaardige generatie. En dat is hen op het lijf geschreven. Binnen deze twee sporten wordt er altijd al veel aandacht besteed aan breed motorisch bewegen.

Wat kan jouw kind leren in deze cursus

De lessen zijn erop gericht om de jongste jeugd zo veelzijdig mogelijk te laten bewegen. Hoe breder de basis hoe groter de kans dat een kind een leven lang met plezier blijft bewegen. Of dat nu op bij de atletiek, gym, handbal of judo is dat maakt ons niet zo veel uit. Vaardigheden zoals gooien, schoppen, kruipen zwaaien, rollen en balanceren zijn erg belangrijk bij het leren van andere sporten als jouw kind ouder wordt. Deze en vele andere belangrijke basisvaardigheden van bewegen worden in de lessen aangeboden. Tijdens de twintig lessen krijgt ook de sociaal emotionele ontwikkeling aandacht. Je kind leert samen te spelen en op zijn beurt te wachten. Dat is in de rest van haar/zijn leven ook heel bruikbaar.

Meer info in de bijlage : Nijntje beweegcursus

Meer informatie en aanmelden:

Monique Wieskamp m.wieskamp@live.nl of 06 5045 7518