Atletiek

Hardlopen

Atlete Marijke Esselink naar WK Junioren

marijkeportretjeWINTERSWIJK-MEDDO – Voor het eerst in de geschiedenis is een Winterswijkse atleet vertegenwoordigd op een mondiaal toernooi. Marijke Esselink uit Meddo is geselecteerd voor de wereldkampioenschappen junioren atletiek van 19 t/m 24 juli in het Poolse Bydgoszcz. Esselink komt daar uit op de zevenkamp. Bijzonder aan de selectie van de atlete van AV Archeus is dat ze als B-juniore mag uitkomen op de WK voor (de oudere) A-junioren.

De 17-jarige Archeus-junior heeft haar afvaardiging te danken aan haar goede prestaties onlangs in het Tsjechische Kladno, waar ze op A-niveau ook al uitstekend presteerde met een twaalfde plaats. Marijke Esselink is al enige tijd met een zegetocht bezig, waarbij ze vorig jaar drie NK-titels veroverde bij de B-junioren en ook dit jaar al Nederlands kampioen indoor werd op de 60 meter horden en de meerkamp.

Esselink reist over anderhalve week samen met negentien andere jongere atleten uit Nederland af naar Polen. Volgende week dinsdag is er eerst nog een teampresentatie op Papendal. In Bydgoszcz werkt Esselink op de zevenkamp de onderdelen horden, hoog, ver, speer, kogel, 200m en 800m af. Ook Emma Oosterwegel van AV Daventria uit Deventer komt op die discipline voor Nederland uit.