Atletiek

Hardlopen

6 Pr’s voor atlete Marijke in Tjechië

marijke-hoogspringen-kladno-110616Winterswijk . Marijke Esselink uit Meddo/Winterswijk heeft maar liefst 6 persoonlijke records behaald op de zevenkamp in het Tsjechische Kladno . Afgelopen vrijdag/zaterdag hield de atlete van AV-Archeus zich als enige landgenote prima staande in een meerkamp tegen atletes van wereldtopniveau.

marijke-kogelstoot-kladno-110616Marijke, veruit de jongste deelneemster, deed als  B junior-atlete een uiterste poging de limiet te halen voor de WK junioren A. Met 5482 totaal kwam ze 18 punten te kort.  Ze werd 12 van de 20.
Toch overheerste er vooral tevredenheid bij Marijke en haar begeleiding. De pas 16 jarige presteerde uitstekend en met maar liefst 6 pr’s in de koffer keert ze supertrots terug naar de Achterhoek. Het leverde haar een tweede prestatie aller tijden op in de ranglijst bij de meisjes B.

Voor haar trainer Honza Valenta van av-Archeus was het een warm weerzien met veel landgenoten in zijn geboorteland Tsjechië. Bijzonder was daarbij wel dat Honza’s pupil Marijke de Tsjechische jeugdkampioen achter zich liet in het klassement.