Atletiek

Hardlopen

Trainers MILA

Ronald de Rooy

Email: rderooy@av-archeus.nl

Ik ben looptrainer niveau 4 van de KNAU op MILA en steeple-chase, sprint-horden en kracht. Mijn doel: de atleten die ik mag trainen, plezier in lopen geven zodat ze dat voor de rest van hun leven blijven doen.

In het dagelijkse leven was ik fysiotherapeut. Maar door verkoop van mijn praktijk heb ik nu meer tijd om mijn hobby, training geven, uit te voeren en dan aan Archeus (MILA) leden in bijzonder. Maar mijn (para)medische kennis komt natuurlijk wel van pas bij de begeleiding van atleten.

Ik ben al vanaf mijn eigen juniorentijd bezig met atletiek en dan m.n. het lopen. In mijn jeugd was ik bij AV Hanzesport in Zutphen, in mijn studententijd was ik bij AC TION in Enschede.

Mijn focus in mijn eigen lopen waren vooral de langere afstanden vanaf de 3-5 km tot aan de marathon. Ik heb ook nog een aantal jaren de triatlon erbij gedaan. Ik ben toen in Winterswijk terecht gekomen en was één van de oprichters van de huidige vereniging (1987).  Ik heb mij toen bij de KNAU verder bekwaamd in het trainersvak.

Later heb ik nog enkele jaren les gegeven bij de KNAU om trainers op te leiden tot looptrainer.

Daphne de Koning

Daphne studeert aan het Johan Cruijff College in Enschede richting sport en coaching.  Ze heeft meegedaan aan NK indoor en outdoor op de 3000m en 2000mSC.
Traint zelf ca 5x/week en geeft loop-krachttraining binnen Archeus en ook bij de A4you is ze actief.

Favoriete loopafstanden alles tussen de 1500 en 5000m en de steeple-chase.

Coördinatie MILA

Rene de Koning

Email: mila@av-archeus.nl

In het hardlopen terecht gekomen door hardlopende dochter(-s). Binnen Archeus zoekende naar een mogelijkheid om loopspecialisatie binnen de atletiek te krijgen. Met Ronald de Rooy een gelijk gestemde gevonden en de basis voor een MILA groep was gelegd.

Ik hou mij voornamelijk bezig met coaching/begeleiding en contacten voor de MILA binnen de vereniging.

Nancy Hiddink

Email: mila@av-archeus.nl

Sinds 2011 ben ik bij A.V. Archeus betrokken. Toen Luke begon met de atletiek. Door de enthousiasme van de vereniging, de trainers en Luke, ben ik vrijwilliger geworden bij de vereniging. Eerst als pupillencoördinatie totdat Luke een Junior D werd. Ook de diploma voor jury heb ik behaald. Daarna ben ik bij de MILA terecht gekomen, omdat dit een nieuw onderdeel van de vereniging is. Het leuke hieraan is het opzetten, en de contacten tussen de mensen van de vereniging en de ouders c.q. atleten. Hiernaast ben ik ook betrokken bij de organisatie van de wedstrijden, oftewel het WOC. (wedstrijdorganisatiecommissie)

Ik denk dat je mij met recht wel een “regeltante” kunt noemen. Het mooie van deze sport vind ik toch het enthousiasme van de loper en de eventuele pr-s, die geregeld gehaald worden.
Met natuurlijke de positieve kracht van de trainer!

In mijn dagelijkse leven werk ik bij Sorba Projects BV, waar ik administratief medewerkster ben. Ben getrouwd en we hebben nog een dochter, Dani, die nu turnt (4e divisie),  maar hiervoor ook bij Archeus heeft gezeten. Zij loopt ook regelmatig nog een wedstrijdje mee. Ook ik hoop in de toekomst weer af en toe een wedstrijd mee te kunnen doen. Dus je kunt wel zeggen dat we best een “loop-familie” zijn.