• Datum: 27 maart 2021
    • 6:00 uur - Extra Large – 5 km per etappe
    • 6:00 uur - Large – 3,4 km per etappe

Running for ALL Challenge – Archeus’ Laatste Loper

Wie gaat de uitdaging aan?

We zitten nog steeds midden in corona. Samen lopen kan niet, hooguit in tweetallen. Trainen op de baan kan niet, in ieder geval niet voor mensen boven de 18. Lopers en wandelaars missen binding met de club en met elkaar.

Hoe zou het zijn om met elkaar, op afstand, ieder naar vermogen, toch virtueel samen te lopen?  En daarmee samen en voor zichzelf een uitdaging aan te gaan, die weer zorgt voor onderlinge verbondenheid.

Alhoewel, uitdaging? Sommigen noemen het ook een afvalrace. Want we willen namelijk een virtuele, individueel samen, persoonlijke etappeloop voor Archeus opzetten: de Running 4 ALL challenge. Waarbij ALL staat voor Archeus Laatste Loper: wie gaat het het langste volhouden en wordt Archeus’ laatste loper? Daarbij zorgen we ervoor, dat iedereen, hardloper of wandelaar, op zijn of haar eigen niveau de uitdaging (of de afvalrace?)  aan kan gaan.

Een mooie gelegenheid om met elkaar het voorjaar in te lopen!

Wanneer is het?

• Zaterdag 27 maart
  • Start eerste etappe 6.00 uur
  • Start laatste etappe 20.00 uur

Wat gaan we doen?

• Vanuit je eigen huis zet je een hardlooprondje uit
  • Klokslag ieder uur loop je dit rondje
  • Ben je weer binnen, dan rust je wat, je eet of drinkt wat
  • 5 minuten voor het hele uur warmen we met elkaar, digitaal via Teams, weer even op
  • Je loopt maximaal 15 etappes; je loopt zoveel etappes als je wil
  • Je kiest uit 3 afstanden (maar je loopt wel iedere keer dezelfde afstand):
    • Ultra Large – 6,7 km per rondje (maximaal 100,5 km)
    • Extra Large – 5 km per rondje (maximaal 75 km)
    • Large – 3,4 km per rondje (maximaal 51 km)

Hoe gaat het gebeuren?

• Deelnemers komen in een gezamenlijke App-groep en krijgen een uitnodiging voor een gezamenlijke Teams-omgeving
  • Om 5.50 uur starten we de eerste warming-up
  • Om 6.00 uur start iedereen met zijn eerste hardloop- of wandelrondje
  • Vervolgens hebben we 5 minuten voor ieder uur een warming up en start de volgende ronde klokslag op het uur; ieder rondje moet dus binnen het uur gelopen zijn, anders kun je niet op tijd starten met de volgende ronde
  • In de app-groep geef je per ronde je ronde, de gelopen tijd door en of je nog een volgende ronde gaat doen.
  • De laatste etappe start om 20.00 uur
  • Om 21.00 uur sluiten we gezamenlijk af in Teams en bekijken wij wie Archeus’ Laatste Loper is geworden.

Wie kunnen er deelnemen?

• Hardlopers en wandelaars
  • Leden en niet-leden
  • Iedereen, die een uitdaging aan wil gaan op zijn/haar eigen niveau