Atletiek

Hardlopen

    Info evenement

  • Datum: 10 december 2023
    • Aanvang
    • 9:00 uur

Open training – duurloop Zondag.

Archeus start in september met open trainingen in de eerste week van de maand. Op deze trainingen ben je geheel vrijblijvend welkom om mee te trainen. Je kunt dan kennis maken met de manier van trainen, onze accommodatie en de andere lopers van Archeus. Deelname is gratis.

Data in december zijn:

  • 5 december op de baan
  • 9 december in ’t Rommelgebergte
  • 10 december duurloop vanaf Archeus

Op Zondag om 9:00 uur heb je de keuze uit 2 duurloopgroepen. De ene (recreatieve) groep loopt afstanden tussen de 5 en 12 in een rustig tempo. Ons motto is dat iedereen die 5 km achter elkaar kan lopen mee kan doen en dat niemand alleen loopt. We lopen het eerste deel van de route samen waarbij we daarna splitsen voor een kortere of een langere afstand. De afstanden en het tempo bepalen we samen afhankelijk van de wensen, mogelijkheden en doelen.  We bouwen geleidelijk 2 wekelijks met max een km per keer op. En lopen vaak afstanden van rond de 8-10-12 km. Het is altijd gezellig en door samen te lopen is het makkelijker vol te houden.

Degene die dat wil kan trainen naar deelname aan een loopevenement. Een doel kan bijvoorbeeld de Landschapsloop marathon voor duo of trio teams begin oktober zijn. Of je deelneemt aan een loopevenement is natuurlijk helemaal aan jezelf. Je kunt ook gewoon ontspannen naar een langere afstand trainen.

De andere (prestatievere) groep loopt sneller en meestal iets langere afstanden t/m 21 kilometer en traint soms naar een marathon. Tijdens deze duurloop worden er regelmatig ook korte intervallen met hogere tempo’s gelopen.

Beide loopgroepen starten op de genoemde data vanaf de accommodatie van Archeus aan de Vredenseweg 136. Ook wordt er afwisselend vanaf een ander startpunt gelopen. Zo leer je de omgeving van Winterswijk kennen en kom je misschien wel op plaatsen waar je nog niet eerder bent geweest. De routes worden vooraf gedeeld.

En regelmatig wordt de duurloop afgesloten met een gezellige nazit.