• Datum: 4 augustus 2019
    • Korte bergrun (3,1 km): 10:45 uur
    • Bergrun (7,6 km): 11:30 uur

Koopman Bergrun

De Koopman Bergrun staat gepland voor zondag 4 augustus 2019.
De trappen naar de ‘top van de berg’ zijn verwijderd. Dit heeft geen gevolg voor de lopers maar het publiek zal een andere route naar boven moeten nemen.

Pascal Schepers, Stijn Elferink en Gerben Schreurs. De nummers 1, 3 en 2 van 2017.

De voormalige vuilnisbelt aan de Eekelerweg in Winterswijk is op zondag 4 augustus weer het strijdtoneel van de Koopman Bergrun. De 16e editie van de loop van Archeus  voert weer over de 23 meter hoge bult achter vrijetijdsmarkt Obelink. De prestatieloop is een unieke beproeving voor zowel recreanten als wedstrijdlopers, die normaal hun rondjes op het vlakke afwerken. De voorinschrijving is inmiddels geopend.

De Koopman Bergrun kent meerdere afstanden, voor zowel de liefhebbers als de doorgewinterde wedstrijdlopers. De langste afstand is met vijf beklimmingen, de nodige bochtjes, ruwe ondergrond en soms ook de zomerhitte een uitdaging en dus voor echte doorzetters. Het gaat er hier vooral om de krachten goed te verdelen, want het klimmen kan de spieren snel doen verzuren. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim bedraagt 12,5 procent, met uitschieters van bijna 40 procent aan het begin en het einde. De afdalingen gaan over een breed, meer gelijkmatig pad.

In 2017 schreven Pascal Schepers uit Doetinchem en Sandra Wassink uit Meddo de hoofdafstand op hun naam.

Programma Koopman Bergrun, zondag 4 augustus 2018

10.30 uur 1,6 km voor kinderen (t/m 12 jaar) (één beklimming)

10.45 uur 3,1 km (twee beklimmingen)

11.30 uur 7,6 km (vijf beklimmingen)

Voorinschrijving t/m donderdag 2 augustus 20.00 uur via inschrijven.nl. Na-inschrijven kan tot een half uur voor aanvang van de betreffende afstand.

Kosten 1,6 km en 3,1 km: 2,50 euro bij voorinschrijving en 3,00 euro ter plaatse. 7,6 km: 4,00 euro bij voorinschrijving en 5,00 euro bij na-inschrijving ter plaatse.

Start en finish bovenop de oude vuilnisbelt  aan de Eekelerweg (achter vrijetijdsmarkt Obelink). Er is géén omkleedgelegenheid op deze locatie. Er is wel een toilet en uiteraard EHBO aanwezig. Parkeren direct naast het parcours, op de extra parkeerplaats van Obelink aan de Eekelerweg. Toegang via de afslag Obelink aan de Misterweg. Volg dan de borden.