• Datum: 5 augustus 2018
    • Korte bergrun (3,1 km): 10:45 uur
    • Bergrun (7,6 km): 11:30 uur

Koopman Bergrun

Vanochtend, vrijdag 3 augustus, heeft de organisatie in overleg met het bestuur van Archeus besloten de Bergrun af te gelasten.
Ons inziens is het niet verantwoord om met deze temperaturen de deelnemers op deze locatie een dergelijke inspanning  te laten leveren.

We willen iedereen bedanken voor de interesse in ons evenement. Graag zien we jullie volgend jaar op de Winterswijkse berg.

En voor wie het nog niet heeft gedaan: schrijf je in voor solo, duo of trio deelname aan de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk op 16 september. Voor meer info www.marathonwinterswijk.nl

Pascal Schepers, Stijn Elferink en Gerben Schreurs. De nummers 1, 3 en 2 van 2017.

De voormalige vuilnisbelt aan de Eekelerweg in Winterswijk is op zondag 5 augustus weer het strijdtoneel van de Koopman Bergrun. De 16e editie van de loop van Archeus  voert weer over de 23 meter hoge bult achter vrijetijdsmarkt Obelink. De prestatieloop is elk jaar een unieke beproeving voor zowel recreanten als wedstrijdlopers, die normaal hun rondjes op het vlakke afwerken. De voorinschrijving is inmiddels geopend.

De Koopman Bergrun kent meerdere afstanden, voor zowel de liefhebbers als de doorgewinterde wedstrijdlopers. De langste afstand is met vijf beklimmingen, de nodige bochtjes, ruwe ondergrond en soms ook de zomerhitte een uitdaging voor echte doorzetters. Het gaat er hier vooral om de krachten goed te verdelen, want het klimmen kan de spieren snel doen verzuren. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim bedraagt 12,5 procent, met uitschieters van bijna 40 procent aan het begin en het einde. De afdalingen gaan over een breed, meer gelijkmatig pad.

Vorig jaar schreven Pascal Schepers uit Doetinchem en Sandra Wassink uit Meddo de hoofdafstand op hun naam.

Programma Koopman Bergrun, zondag 5 augustus 2018

10.30 uur 1,6 km voor kinderen (t/m 12 jaar) (één beklimming)

10.45 uur 3,1 km (twee beklimmingen)

11.30 uur 7,6 km (vijf beklimmingen)

Voorinschrijving t/m donderdag 2 augustus 20.00 uur via inschrijven.nl. Na-inschrijven kan tot een half uur voor aanvang van de betreffende afstand.

Kosten 1,6 km en 3,1 km: 2,50 euro bij voorinschrijving en 3,00 euro ter plaatse. 7,6 km: 4,00 euro bij voorinschrijving en 5,00 euro bij na-inschrijving ter plaatse.

Start en finish bovenop de oude vuilnisbelt  aan de Eekelerweg (achter vrijetijdsmarkt Obelink). Watervoorziening onderweg. Er is géén omkleedgelegenheid op deze locatie. Er is wel een toilet. EHBO aanwezig. Parkeren direct naast het parcours, op de extra parkeerplaats van Obelink aan de Eekelerweg. Toegang via de afslag Obelink aan de Misterweg. Volg dan de borden.