Wedstrijd info

• Korte bergrun (3,1 km): 10:45 uur
    • Bergrun (7,6 km): 11:30 uur

Koopman Bergrun

De start van de 7,6 km van de Koopman Bergrun 2016, met uiterst links winnaar Ibrahim Abdi Ali en rechts winnares Lisa te Molder.

De Koopman Bergrun van Archeus gaat ook dit jaar voor alle hardlopers een ‘hoogtepunt’ worden. En net als twee voorgaande jaren is de wedstrijd op de zondagmorgen. De hardloopwedstrijd over de voormalige vuilnisbelt aan de Eekelerweg is op zondag 6 augustus 2017.

Wim Lievestro van het organisatieteam legt de wijziging uit: “In 2014 hebben we een nieuwe afstand, de 3,1 km over twee ronden, toegevoegd aan de Bergrun. Maar dat was tegelijkertijd met de jeugdafstand (t/m 12 jaar) van 1,6 km. Toen liepen jonge en oudere hardlopers te veel door elkaar. We willen alle afstanden dezelfde aandacht geven.”

Dit jaar is alweer de vijftiende editie van de uitdagende zomeravondloop die met de komst van hoofdsponsor Koopman in 2013 is omgedoopt tot Koopman Bergrun. Ook dit jaar zullen start en finish bovenop de berg plaatsvinden.

De unieke loop achter vrijetijdsmarkt Obelink biedt een prachtig uitzicht aan lopers en toeschouwers.  Het selectieve parcours zorgt er wel voor dat deelnemers, zeker die van de 7,6 km, voldoende getraind moeten zijn, in verband met de pittige klimmetjes op de hoogste en steilste heuvel van Winterswijk.

Start*
De 1,6 km start om 10.30 uur en is uitsluitend voor jeugd t/m 12 jaar. De deelnemers van de 3,1 km starten om 10.45 uur. De langste afstand, 7,6 km, begint om 11.30 uur.

Kosten*
1,6 km en 3,1 km € 2,50 bij voorinschrijving en € 3,00 ter plaatse. Jeugdleden van Archeus tot 12 jaar gratis.
7,6 km € 4,00 bij voorinschrijving en € 5,00 ter plaatse.

De voorinschrijving (t/m zaterdagavond 5 augustus, 20.00 uur) is vanaf 22 juni mogelijk. Na-inschrijven kan tot een half uur voor de starttijd van de betreffende afstand.
Jeugdleden van Archeus t/m 12 jaar kunnen gratis meedoen en hoeven zich niet in te schrijven via uitslagen.nl. Zij kunnen zich ter plaatse tot uiterlijk een half uur voor de aanvang van de start van de 1,6 km aanmelden! Deelnemers van buiten de vereniging betalen wel inschrijfgeld.

Overige informatie
Parkeergelegenheid direct naast het parcours. Bewegwijzering en toegang vanaf de Misterweg (weg Aalten-Winterswijk). Neem de afslag naar Obelink en volg dan de borden en aanwijzingen naar de extra parkeerplaats van Obelink aan de Eekelerweg, pal naast het parcours. Er is géén omkleedgelegenheid op deze locatie. Er is wel een toilet. EHBO aanwezig.

Het parcours
Alle lopers starten en finishen boven op de berg. De jeugd loopt één ronde, dus ook één beklimming. De deelnemers van de korte bergrun finishen na twee rondes. De klimgeiten van de 7,6 km beklimmen de berg vijf keer!

Laat vrienden en kennissen ook weten dat je mee doet! Nodig ze uit voor deelname of om te komen aanmoedigen.

Enkele sfeerbeelden van 2016.

Deel dit bericht...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone