• Datum: 4 augustus 2019
    • Korte bergrun (3,1 km): 10:45 uur
    • Bergrun (7,6 km): 11:30 uur

Koopman Bergrun

De Koopman Bergrun staat gepland voor zondag 4 augustus 2019.
De trappen naar de ‘top van de berg’ zijn verwijderd. Dit heeft geen gevolg voor de lopers maar het publiek zal een andere route naar boven moeten nemen. Zie de routebeschrijving. Let wel tijdens de wedstrijd kan deze route niet worden gebruikt !

Pascal Schepers, Stijn Elferink en Gerben Schreurs. De nummers 1, 3 en 2 van 2017.

De voormalige vuilnisbelt aan de Eekelerweg in Winterswijk is op zondag 4 augustus weer het strijdtoneel van de Koopman Bergrun. De 16e editie van de loop van Archeus  voert weer over de 23 meter hoge bult achter vrijetijdsmarkt Obelink. De prestatieloop is een unieke beproeving voor zowel recreanten als wedstrijdlopers, die normaal hun rondjes op het vlakke afwerken. De voorinschrijving is inmiddels geopend.

De Koopman Bergrun kent meerdere afstanden, voor zowel de liefhebbers als de doorgewinterde wedstrijdlopers. Het gaat er bij de beklimmingen vooral om de krachten goed te verdelen, want het heuvel op lopen kan de spieren snel doen verzuren. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim bedraagt 12,5 procent, met uitschieters van bijna 40 procent aan het begin en het einde. De afdalingen gaan over een breed, meer gelijkmatig pad. De kortere run over ruim 3 kilometer telt twee beklimmingen en is goed te doen voor de gemiddelde recreant. De lange run telt vijf beklimmingen.  De jeugd tot en met 12 jaar gaat één keer de berg af en weer op.

Aan de loop doen traditioneel veel wedstrijdlopers en liefhebbers uit de hele regio en het Duitse grensgebied mee, maar ook voor sportieve vakantiegangers is de run een aparte beleving. De Koopman Bergrun is voor bezoekers een prachtig schouwspel, niet alleen vanwege het uitzicht boven op de bult, maar ook omdat men de lopers lang kan volgen over het parcours.
Mochten de temperaturen op de wedstrijddag zodanig oplopen dat het niet meer verantwoord is deze inspanning te plegen, dan zal de organisatie de run afgelasten, zoals afgelopen jaar voor het eerst gebeurd is.

Programma Koopman Bergrun, zondag 4 augustus 2019

10.30 uur 1,6 km voor kinderen (t/m 12 jaar) (één beklimming)

10.45 uur 3,1 km (twee beklimmingen)

11.30 uur 7,6 km (vijf beklimmingen)

Voorinschrijving t/m donderdag 1 augustus 20.00 uur via inschrijven.nl. Na-inschrijven kan tot een half uur voor aanvang van de betreffende afstand.

Kosten 1,6 km en 3,1 km: 2,50 euro bij voorinschrijving en 3,00 euro ter plaatse. 7,6 km: 4,00 euro bij voorinschrijving en 5,00 euro bij na-inschrijving ter plaatse.

Start en finish bovenop de oude vuilnisbelt  aan de Eekelerweg (achter vrijetijdsmarkt Obelink). Er is géén omkleedgelegenheid op deze locatie. Er is wel een toilet en uiteraard EHBO aanwezig. Parkeren direct naast het parcours, op de extra parkeerplaats van Obelink aan de Eekelerweg. Toegang via de afslag Obelink aan de Misterweg. Volg dan de borden.