Atletiek

Hardlopen

Archeus Basis Cursus Hardlopen

Er is voor het voorjaar van 2018 nog geen ABC cursus gepland. U kunt wel instromen in één van de bestaande hardloopgroepen. Wilt u beginnen of bent u net begonnen met hardlopen kunt u het beste kiezen voor niveau 1. U vindt de trainingstijden hier

Onderstaande info is van de voorgaande cursussen.

archeus-basis-cursus-voorjaar-2016

Zonovergoten afsluiting ABC voorjaar 2016

De vijf voorgaande cursussen waren een succes en deelnemers waren bijzonder positief over de aanpak en betrokkenheid van de trainers. Dit zien we ook terug in het aantal deelnemers dat enthousiast is geworden en na de ABC lid wordt van Archeus.

Aantal deelnemers..
Om nog meer aandacht aan de deelnemers te kunnen besteden zal er deze ABC weer met een kleiner aantal deelnemers worden gestart. Het maximum is 20 deelnemers. Wacht dus niet te lang met aanmelden.

Het trainingsschema van de ABC richt zich, met korte intervallen en een geleidelijke opbouw, op de beginnende hardloper. Als je je aanmeldt vragen we je om aan te geven wat jouw sport- en eventueel blessure achtergrond is. Ook zal een trainer van Archeus je mogelijk bellen om een beeld te krijgen of de ABC aansluit bij jouw niveau en verwachting.

Al ervaring met hardlopen?
Heb je al enige ervaring met hardlopen realiseer je wel dat de ABC een intervaltraining is die begint met reeks van korte sets van een minuut waarin actief wandelen en dribbelen worden afgewisseld. In de trainingen hierna wordt dit uitgebouwd en is er ook ruimte voor herstel alvorens de trainingsduur toeneemt.

Heb je al enige hardloopervaring dan ben je uiteraard ook welkom bij Archeus. Je kunt buiten de ABC om ook kennis maken en meetrainen. De reguliere trainingen zijn op maandag om 19:00 en 20.00 uur, woensdag om 19.30 uur en donderdag om 20.00 uur.

Tijdens de trainingen van de ABC is er ruim aandacht voor warming up, rek- en strekoefeningen, looptechniek etc. . Ook worden er aanvullend thema's als hardloopschoeisel en blessurepreventie gepresenteerd. Na 8 weken kunnen de deelnemers de ABC afsluiten op 1 juni.

Trainingsopbouw.
Ook deze keer bestaat de cursus uit 3 trainingen per week. De hoofdtraining wordt onder begeleiding van de gecertificeerde trainers op de maandag om 20:00 uur gehouden. Daarnaast krijgen de deelnemers een programma voor 2 trainingen. Op een aantal donderdagen kan deze één van deze trainingen gezamenlijk gevolgd worden om 20:00 uur.

De trainingen vinden plaats op de atletiekbaan in Winterswijk aan de Vredenseweg 134b. Op de maandag is koffie of thee na afloop inbegrepen. Kosten zijn € 45,-.
Kort na aanvang van de ABC wordt het deelnamegeld met automatische incasso geïnd. Er wordt geen restitutie van het deelnamegeld verleend.

Wanneer
Start Maandag 10 april. Inloop trainingen om 20:00 uur, start van de training 20:10 uur.
Verdere data: 18 (Dinsdag) en 24 april, 1, 8, 15, 22 en 29 mei.
Op Maandag 17 april is het 2e Paasdag en wordt er niet getraind, je bent welkom op Dinsdag 18 april.

Extra gezamenlijke training (optioneel) op donderdag. Inloop om 20:00 uur, start van de training om 20:uur.
Data: 13 en 20 april, 4, 11 en 18 mei en 1 juni.
Op 27 april en 24 mei wordt er niet getraind. Je mag dan op de woensdag om 19.30 uur meetrainen.

Waar
Atletiekbaan de Hunenbulten aan de Vredenseweg 134 b te Winterswijk.

 

Het maximum aantal deelnemers voor de ABC is bereikt. Je kunt je helaas niet meer aanmelden.