Archeus Basis Cursus Hardlopen

Vanaf 10 september 2018 start weer de ABC-cursus bij atletiekvereniging Archeus. Deze succesvolle cursus voor beginnende hardlopers heeft in het verleden al veel mensen aangezet om meer te bewegen.

Wij starten met deze ABC-cursus speciaal voor de hardloper in spé; dus mensen zonder loopervaring maar wel met de intentie er serieus mee te willen beginnen. Iedereen heeft zo zijn eigen reden om er mee aan de slag te gaan; een betere conditie door meer te bewegen, om enkele pondjes kwijt te raken, of lekker gezond bezig zijn.

Het trainingsschema van de ABC richt zich in het begin op korte intervallen voor een geleidelijke opbouw van de conditie. De intervaltraining is een combinatie van enkele minuten dribbelen afgewisseld met actief wandelen. In de daaropvolgende trainingen bouwen we dit uit. We besteden ook voldoende aandacht aan herstel tijdens de training, aan looptechnieken en is er ruim aandacht voor warming up en rek- en strekoefeningen. Ook krijg je aanvullende informatie over thema's als hardloopschoeisel en blessurepreventie.

Naast de training op de atletiekbaan krijg je wekelijks een uitgebreid trainingsschema om thuis verder te trainen. Na 8 weken ben je in staat 15-20 minuten achtereen te kunnen hardlopen.

archeus-basis-cursus-voorjaar-2016Al ervaring met hardlopen?

Heb je al enige ervaring met hardlopen dan is het wellicht een idee om eens mee te trainen met lopers op niveau 1. Deze groep lopers zijn vaak nog maar kort begonnen en krijgen extra begeleiding van de trainers. Je kunt 3 proeftrainingen gratis meedoen. Is dit wat voor jou, meldt je dan op een van onderstaande trainingen bij de dienstdoende trainer.

Maandag of woensdag van 19:30 tot 20:30 of de donderdag van 19:00 -20:00

Om elke cursist persoonlijk en voldoende te kunnen begeleiden, is het aantal deelnemers gelimiteerd. Wacht dus niet te lang met aanmelden en schrijf je tijdig in via onze website.
Bij je aanmelding vragen we jou ook naar je sport- en eventuele blessure achtergrond.

De ABC cursus start op maandag 10 september en begint elke maandag om 19:00 uur

De trainingen vinden plaats op de atletiekbaan van Archeus aan de Vredenseweg 136. De kosten zijn € 45,- koffie of thee na afloop is inbegrepen.

Aanmelden voor deze ABC is niet meer mogelijk.